Over voetenVoeten zijn heel belangrijk, toch krijgen voeten vaak niet de aandacht die ze verdienen.
Heeft u er wel eens bij stil gestaan dat we maar één paar voeten hebben en dat we hier ons hele leven mee moeten doen?
Ontelbare kilometers leggen we af, eigenlijk verdienen onze voeten alle aandacht en verzorging die ze nodig hebben. een goede verzorging van uw voeten kan gezondheidsklachten voorkomen.
Dagelijkse zorg voor ons uiterlijk vinden we heel gewoon, maar voeten worden vaak vergeten.
Tot er klachten komen, teennagels pijn gaan doen, eelt branderig aanvoelt, kloven die gaan bloedden of de likdoorn steekt
Pas dan krijgen voeten de aandacht die ze verdienen.

De eerste kennismaking met een pedicure is vaak pas als men voetklachten heeft zoals likdoorns of een ingroeiende nagel.
Dat is jammer, want door een regelmatige voetbehandeling kunnen al deze ongemakken vaak worden voorkomen.

Gun uw voeten daarom regelmatig een bezoekje aan een pedicure.
Heeft u voetklachten, wacht dan niet onnodig maar laat uw voeten behandelen door een professionele pedicure.

Bij Pedicuresalon Lida bent u aan het juiste adres !

Ik ben aangesloten bij ProVoet,
de Landelijke Organisatie voor de Pedicure.


Tips voor voetverzorging


Luister naar uw voeten
Voeten horen geen pijn te doen.
Hebt u pijnlijke voeten?
De meeste voetproblemen zijn op te lossen, en uw pedicure kan daar vaak een belangrijke bijdrage aan leveren.


Uw voeten wassen
Was uw voeten dagelijks met handwarm water en liever niet met zeep.
Laat uw voeten niet te lang in het water, want daardoor kan de huid uitdrogen.
Lijkt raar, maar water verdringt het huidvocht.

Droog uw voeten na het wassen altijd heel goed goed af met een schone handdoek. Let vooral op de ruimte tussen de tenen.

Trek niet meteen na het wassen uw sokken aan. Het is beter om uw voeten eerst te laten opdrogen.


Gebruik een voetencrème
Een dag- of nachtcreme op het gezicht is heel gewoon, Veel minder mensen gebruiken een crème voor de voeten. Maar een voetzalf is een weldaad voor uw voeten.
Bij ieder ieder huidtype hoort een eigen voetencrème.

Naast de verzorgende crème verkoop ik in de salon ook speciale produkten tegen zweetvoeten, tegen voetschimmels, voor de behandeling van schimmelnagels of kloven.


Ingegroeide teennagels
Een ingroeiende teennagel is een pijnlijke aandoening die zo snel mogelijk moet worden verholpen.
Ik kan uw helpen om zo snel mogelijk van de pijn af te komen.


Knip teennagels recht
Het goed knippen van uw teennagels is erg belangrijk en kan veel problemen voorkomen.
Knip de nagels recht af en vooral niet te kort.
Knip uw nagels niet rond om het ingroeien van teennagels te voorkomen.
Dit in tegenstelling tot vingernagels die wel rond worden geknipt.


Voorkom kloven
Kloven zijn barstjes in de huid die ontstaan doordat deze minder elastisch is geworden.
De kloven komen vaak voor in de eeltranden aan de hiel, waar de huid extra droog is. Door iedere avond uw voeten in te smeren met de juiste crème kunt u veel pijnklachten voorkomen.

Draag goede schoenen
Goede en goed passende schoenen zijn belangrijk voor uw voeten. Koop uw schoenen daarom aan het einde van de dag. Uw voeten zijn dan altijd iets opgezwollen. Op die manier voorkomt u onnodig knellende schoen en.....voetproblemen! Let bij uw aanschaf ook op de breedte van de schoen! Laat uw adviseren door de schoenverkoper.


Eeltranden
Eeltranden komen vaak voor aan de hiel, dit komt meestal doordat u op te kleine schoenen, met een open hiel, loopt. Hierdoor 'hangt' de huid min of meer over de rand van de achterzijde van de schoen. Een echt zomerverschijnsel. De "aanwas" van eelt geeft vaak een brokkelige rand. Soms lijkt het een dikke eeltrand, maar bij behandeling blijkt het slechts een dunne eeltlaag te zijn. Voorkom deze eeltrand door het dragen van goede schoenen!
Als pedicure kan ik de eeltrand eenvoudig verwijderen.


Schimmelinfectie aan de voethuid of nagels
Heeft u last van schimmelinfectie aan de voethuid of nagels, gebruik dan een aparte schone handdoek voor het afdrogen van uw voeten. Gebruik deze handdoek eenmalig en was deze op minimaal 60°Celsius.

Als er een schimmelinfectie is ontstaan dan helpt alleen goed afdrogen niet. Er is dan een behandeling met een speciaal anti-schimmel middel nodig. In de salon heb ik verschillende anti-schimmelproducten.


Zweetvoeten
Als we het over zweetvoeten hebben bedoelen we meestal voeten die stinken. De geur van zweetvoeten wordt veroorzaakt door bacteriën en/of schimmels, de afvalstoffen van bacteriën en schimmels veroorzaken de onaangename geur van zweetvoeten. Het zweet van de zweetvoeten zorgt voor leefomstandigheden waar bacteriën en schimmels zich prettig voelen. Zwetende voeten komen veel voor bij mensen die (bijvoorbeeld voor hun werk) rubberlaarzen dragen. Die geven geen of onvoldoende mogelijkheden om het zweet af te voeren en de voeten worden vochtig. Zwetende voeten kunnen ook het gevolg zijn van problemen met de gezondheid. Zoals bijvoorbeeld: diabetes, obesitas, een te snelle werking van de schildklier, de overgang of een stofwisselingsstoornis. Ook eelt draagt bij aan het ontstaan van voetengeur. Zweetvoeten kunnen bijdragen aan het ontstaan van voetschimmel, voetwratten en schimmelnagels. Met het juiste product zijn zweetvoeten goed te behandelen. Ik kan u adviseren welke crème of spray voor uw voeten geschikt.